11x ingebroken bij Utrechtse Kringloopwinkel

Bij de Utrechtse kringloopwinkel De Waarde is zaterdagochtend voor de elfde keer ingebroken. De inbraak vond plaats bij de vestiging aan de Helling 5. Er is zeker 500 euro aan contant geld meegenomen.

Waarschijnlijk gaat het om bekenden. De dieven hebben alle camera's ontweken en zijn via het pand van de buurman binnengekomen. Bovendien wisten de dieven direct de lade van de kassa te vinden. "Waarschijnlijk gaat het dus om bekenden, zoals we eerder ook al dachten.", aldus een personeelslid.

Stichting De Nieuwe Waarde biedt met de kringloopwinkel mensen uit sociaal zwakkere groepen een baan of een leerwerkplaats. Ook deze vrijwilligers zijn gedupeerd door de diefstal. ""Er zijn onder meer vergoedingen voor onze vrijwilligers gestolen. Dat gaat soms maar om vijf euro, maar daar zitten ze soms echt op te wachten. Dat geloof je toch niet"

Bij de twee vestigingen van de stichting is in twee jaar tijd elf keer ingebroken. "Het is zo jammer dat dit elke keer gebeurt. Het blijft cru dat een bedrijf, met een doel als dat van ons, elke keer de dupe is van inbrekers.", aldus een medewerker.