Wijkcentrum ‘In de Boomtak’ organiseert Repair Café

Op zaterdag 26 oktober organiseert Stichting Social Energy van 13.00 tot 17.00 uur weer het Repair Café 013. Dit Repair Café wordt gehouden bij Wijkcentrum ‘In de Boomtak’ aan Boomstraat 81 in Tilburg. De ProviandRuil-kast, Lets-kring De Linde, Lau & Lidy van Repareer uw Relatie en Kringloopwinkel PortAgora zijn ook van de partij.

Bij het Repair Café 013 mag iedereen spullen meenemen die kapot zijn, om deze samen met deskundige vrijwilligers te proberen te repareren. Spullen die meegenomen kunnen worden zijn: elektrische apparaten, meubels, kleding, fietsen en speelgoed. Bijvoorbeeld een broek die wat te lang is, het koffiezetapparaat dat niet warm wordt, die fijne trui met een gaatje en de fiets zonder rem.
Wie niks te repareren heeft, is ook van harte welkom voor een kop koffie aan de bar en een praatje, of om iemand anders met een reparatie te helpen. Inspiratie op doen aan de leestafel kan ook, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.
Repareren is gratis, dankzij de gulle donaties van bezoekers. Uiteraard moeten benodigde onderdelen wel zelf gekocht worden, hierover geven de deskundige medewerkers graag advies.

Vrijwilligers gevraagd voor Repair Café 013
Doordat het Repair Café 013? een enorme groei meemaakt in het aanbod van te repareren elektrische apparaten en kleding zijn wij op zoek naar vrijwilligers die samen met bezoekers aan de slag willen gaan met deze reparaties. Heb je interesse? Stuur een e-mail naar: info@stichtingsocialenergy.nl

Wat is een ProviandRuil Kast?
Waar zijn ze gebleven die mooie tijden, toen alles nog simpel was? Toen je geen geld nodig had om aan je eten te komen? Nou, die tijden zijn terug! Heb je een potje zelfgemaakte jam over? Eieren uit eigen achtertuin? Ben je geen witte wijn drinker, maar heb je nog een flesje staan van het laatste feestje? Of teveel pakken rijst ingeslagen?
Iedereen heeft wel eens wat ‘over’. Wat is er nou leuker dan je overbodige voorraad te ruilen voor andere goederen? Je potje jam voor een zelfgekweekte pompoen, je verse eieren voor een brood uit eigen oven, je witte wijn voor een fles rode. Een prima ruil, mét gesloten beurzen via de ProviandRuil-Kast. Samen lekker terug naar simpel!