Wecycle verzorgt voorlichting op beurzen voor professionals

Zoetermeer, 23 Augustus 2011. Wecycle staat dit jaar tijdens de Installatievakbeurs in Hardenberg en de Utrechtse Elektrotechniekbeurs uitgebreid stil bij de inzameling van energiezuinige lampen en bijbehorende armaturen. Beursbezoekers krijgen op de Wecycle-stand meer informatie over de noodzaak en de mogelijkheden van gescheiden inzameling van deze verlichtingsbronnen. De stichting wil door deelname aan de vakbeurzen de inzamelresultaten onder installateurs en andere professionals in de bouw verhogen.

De aanwezigheid van Wecycle op beide vakbeurzen maakt onderdeel uit van de campagne om de inzamelingsresultaten binnen het professionele circuit te verhogen. Afgedankte lampen en armaturen moeten apart worden bewaard en voor recycling worden aangeboden. Uit recent onderzoek blijkt dat juist uit de installatiebranche de meeste lampen en armaturen terug zouden moeten komen. Dit is nu echter nog niet het geval.
Daarom staat Wecycle dit najaar op de Installatievakbeurs in Hardenberg (7 t/m 9 september – stand 653) en de Elektrotechniekbeurs in Utrecht (3 t/m 7 oktober – hal 11, stand F040). Wecycle zal de beursbezoekers daar persoonlijk voorlichten over de mogelijkheden van inzameling voor professionele gebruikers. Zo kunnen bedrijven gasontladingslampen met een totaalgewicht vanaf 50 kilo (ca. 300 stuks) gratis laten ophalen door Wecycle. Eind augustus start een campagne gericht op installateurs, onder meer met spots op landelijke radiostations.

Partner van het Lichtcongres
Tijdens de Elektrotechniekbeurs is Wecycle tevens partner van het Lichtcongres, dat plaatsvindt op maandag 3 oktober. Tijdens dit congres staat het versnellen van de renovatie van bestaande gebouwen met verlichtingssystemen centraal. Jeroen Bartels, manager van productstichting LightRec en één van de opdrachtgevers van Wecycle, geeft deze dag een update over de wettelijke verplichtingen én de laatste oplossingen op het gebied van lampen- en armatureninzameling.