Wecycle roept op tl-buizen en armaturen in te leveren

Zoetermeer. Installateurs gooien veel afgedankte tl-buizen en armaturen in de vuilnisbak, terwijl deze heel goed kunnen worden gerecycled. Wecycle start daarom een speciale campagne om installateurs te bewegen tl-buizen en armaturen niet weg te gooien maar in te leveren. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de weggooide tl-buizen en armaturen afkomstig is uit de installatiesector.

Per jaar komen er rond de 45 miljoen tl-buizen, spaar- en ledlampen op de markt en zo’n 4 miljoen professionele armaturen. In spaarlampen en tl-buizen zit een kleine hoeveelheid kwik en armaturen kunnen pcb-houdende condensatoren bevatten. Lampen en armaturen kunnen tot meer dan 90% worden gerecycled. Allemaal goede redenen om tl-buizen en armaturen apart in te leveren voor recycling.

Bakkie doen
Wecycle start vandaag de “Tijd voor een bakkie”-campagne. Via onder meer radiospots, buitenreclame en een direct mail worden installateurs opgeroepen zich bij Wecycle aan te melden. Nieuwe aanmelders kunnen speciale mokken krijgen en bestaande relaties maken kans op een motivatietraining. Ook neemt Wecycle deel aan de Installatie Vakbeurs in Hardenberg (13 - 15 september) en de Beurs Elektrotechniek in Utrecht (3 - 7oktober).

Lichtend voorbeeld
Dat apart inleveren veel oplevert, bewijst lichttechnische groothandel Bruins Visscher Licht. Zijn medewerkers vervingen eerder dit jaar 57.500 `standaard` tl-buizen door nog energiezuinigere exemplaren bij alle filialen van winkelketen Scapino. Directeur Coen Brouwer van Bruins Visscher Licht: “Ik vind het belangrijk dat wij in onze business duurzaam te werk gaan. Wecycle helpt ons daarbij. Zij hebben gezorgd voor de inzamelmiddelen en de afvoer van de lampen. En ik kan erop vertrouwen dat Wecycle deze goed laat recyclen.” Wecycle haalt vanaf 50 kilo energiezuinige lampen gratis op.

Meer info: www.wecycle.nl/bakkie