Vernieuwd kca-depot milieustraat Noordoostpolder

Zaterdag 10 oktober hield de milieustraat van de gemeente Noordoostpolder een open dag. Er waren allerlei leuke festiviteiten georganiseerd en de versierde muur van het kca-depot is onthuld door wethouder Andries Poppe.

Mooier dan eerst
Het depot voor klein chemisch afval op de milieustraat is helemaal opgepimpt. De graffiti kunstenaar uit Zwolle, Stefan Albert, heeft op de kale, grijze muur namelijk een prachtig kunstwerk op gecreëerd. Helaas was Stefan niet zelf hij de onthulling aanwezig. De kunstenaar is onder ander bekend in de gemeente doordat hij ook het skateparkje in Emmeloord-west heeft versierd. Natuurlijk had het kunstwerk alles te maken met afvalscheiding en – verwerking.

Grijze container
De doelstelling van de milieustraat is om de hoeveelheid afval wat in de grijze container gaat zo veel mogelijk te beperken. Dit afval gaat namelijk naar de verbrandingsoven. “Per jaar belandt er nu rond de 200 kilo afval per persoon in de grijze container. Over een jaar wil ik dat dit nog maar de helft is”, laat wethouder Poppe weten.
Voor de inwoners van de gemeente Noordoostpolder geldt dat zij vanaf januari 2016 er twee extra afvalcontainers bij krijgen, dus vier in totaal. Het doel hiervan is om de inwoners nog meer te stimuleren hun afval zorgvuldig te scheiden. “Het is belangrijk afvalmaterialen goed te scheiden want er zitten nog veel waardevolle grondstoffen in. Daarom bestaat écht afval ook eigenlijk niet meer”, aldus Poppe.