Verbouwing milieustraat Nijmegen nog bezig

Inwoners van de gemeenten Nijmegen, Beuningen en Ubbergen moeten nog enkele maanden wachten op de opening van de nieuwe regionale milieustraat. Naar verwachting zal de nieuwe locatie, aan de Kanaalstraat in Nijmegen, eind september klaar zijn. De oude milieustraat in Nijmegen-West is vanaf al begin mei gesloten.

De geplande opleveringsdatum is 29 september. "Of eerder als de werkzaamheden voorspoedig verlopen", vertelt een woordvoerder van het afvalbedrijf Dar.

Werkzaamheden
Er heeft een grondige verbouwing plaats gevonden die de milieustraat overzichtelijker en veiliger in het gebruik maakt. Deze week wordt op het terrein nog gegraven naar eventuele explosieven en archeologisch materiaal. Tot op heden is er niets gevonden.

Tijdelijke oplossingen
Voor de inwoners van Beuningen en een deel van Nijmegen is er tijdens de werkzaamheden een tijdelijke locatie voor het brengen van hun afval. Dit is de vernieuwde milieustraat Bijsterhuizen in Wijchen. Maar inwoners van Beuiningen kunnen kunnen ook nog gewoon terecht bij hun eigen gemeentewerf. De inwoners van Ubbergen en een ander deel van Nijmegen kunnen tijdens de verbouwing bij een tijdelijke milieustraat aan de Nijverheidsweg in Nijmegen terecht. En voor inwoners van Ubberbergen is ook Daamen in Millingen aan de Rijn beschikbaar.