Veranderingen rondom gemeentewerf aan het Emopad

De gemeentewerf aan het Emopad in Geldrop moet begin volgend jaar worden verhuist naar de werf in Mierlo. Dat heeft het college van Geldrop onlangs besloten. Hiermee wordt de weg vrij gemaakt voor afvalinzamelaar Cure om de milieustraat aan het Emopad in Geldrop opnieuw in te richten.
Wethouder Walther van Hirtum left uit dat burgemeester en wethouders zoveel mogelijk projecten rondom afval, milieu en recycling willen samenvoegen op het terrein aan het Emopad.

Voedselbank
Ook voor de Voedselbank ziet het college een plek vlakbij kringloopwinkel Het Goed. Op het moment heeft de Voedselbank te kampen met ruimtegebrek. Gedurende de kerstperiode worden er daarbij veel aparte inzamelingsacties gehouden. – Daarom stelt de gemeente volgens voorzitter Liesbeth Noordman zolang een opslagruimte ter beschikking om de nood te beperken.

Make-over
In de tweede helft van volgend jaar is de milieustraat aan de beurt voor een 'make-over'. Die krijgt een gezamenlijke ingang met Het Goed en een aparte uitgang aan het Emopad.
Cure-directeur Frans van Strijp wil hiermee een aantal zaken bewerkstelligen: "De samenwerking met Het Goed moet beter. Ook de doorstroming moet sneller."