Veranderingen milieustraat gemeente West Maas en Waal

De huidige milieustraat van de gemeente West Maas en Waal in Beneden-Leeuwen wordt binnenkort verbouwd tot een mini-milieustraat. Daarnaast komt er een dependance bij in Maasbommel, namelijk een inzamelstation speciaal voor snoeiafval.

Minder afval soorten
De milieustraat van gemeente West Maas en Waal is gevestigd op het bedrijventerrein Veesteeg en is één keer in de 2 weken geopend op zaterdag. Voor de bewoners is het dus vaak lastig hun afval te brengen. Op de dagen dat deze milieustraat gesloten is, moeten zij de Waal oversteken naar de milieustraat Medel bij Tiel van het afvalverwerkingsbedrijf Avri. Dit is de dichtstbijzijnde mogelijkheid.
Binnenkort krijgt de milieustraat in Beneden-Leeuwen de naam mini-milieustraat. De openingstijden blijven onveranderd, maar er kan niet meer alle soorten afval gebracht worden. Dit wordt beperkt tot snoeiafval, klein chemisch afval (KCA) en asbest.

Snoeiafval in Maasbommel
In Maasbommel komt er een extra inzamelstation bij op het terrein van loonwerkbedrijf Dekkers aan de Den Hoedweg. Deze dependance is het halve jaar geopend op de zaterdagen, namelijk in de zogeheten 'snoeimaanden'. Voor de inwoners uit West Maas en Waal is er zo meer gelegenheid hun extra hoeveelheid snoeiafval kwijt te kunnen.