Veere Wecycled het meeste e-waste

In de gemeente Veere uit Zeeland is in 2012 de grootste hoeveelheid e-waste per inwoner ingezameld. Dit meldt Wecycle op haar website. De inwoners van Veere leverden in 2012 per inwoner 12,1 kg in. Dit is ruim meer dan het landelijke gemiddelde van 4,8 kg. Zeeland is voor het derde jaar op rij de provincie die het meest heeft ingezameld per inwoner: 7,8 kilo.

In 2012 werd 6 procent minder ingezameld dan in 2011. Toen werd er gemiddeld 5,1 kilo per inwoner afgegeven. Dat blijkt uit het jaarlijkse benchmarkonderzoek naar de afgifte van e-waste door gemeenten aan Wecycle. De daling van de afgifte was verwacht als gevolg van de economische crisis. Hierdoor worden er minder elektrische apparaten vervangen en afgedankt.

Wecycle had in 2012 in totaal 414 aangesloten gemeenten. Via Wecycle worden grondstoffen maximaal hergebruikt, schadelijke stoffen veilig verwijderd, illegale export voorkomen en CO2-uitstoot vermeden. De doelstelling van Wecycle is om de jaarlijkse hoeveelheid ingeleverde e-waste te laten stijgen. Momenteel is de norm 4 kg per inwoner. In 2019 wil men 17 kg per persoon inzamelen.