Veel veranderingen bij afvalscheidingstation Emmeloord

Vanaf 1 april worden er een aantal veranderingen doorgevoerd op het gebied van het inzamelen van recyclebaar afval in de Noordoostpolder.
Voorheen werd het recyclebaar afval ingeleverd bij kringloop Het Goed. Maar vanaf april moet dit bij het gemeentelijk afvalscheidingstation in Emmeloord, dat dan de Milieustraat zal gaan heten.
Dit deel van de milieustraat gaat in handen vallen van Het Concern voor Werk. Het brengen blijft wel gewoon gratis. Alle inwoners van de gemeente ontvangen deze week een brief met nadere informatie.

Wat wel, en wat niet?
Het Goed blijft echter wel gewoon bruikbare spullen inzamelen die ze in hun kringloopwinkels verkopen. Deze spullen kunnen rechtstreeks bij Het Goed worden ingeleverd, maar er staat hiervoor binnenkort ook een container op de Milieustraat. Niet alle spullen kunnen bij de kringloopwinkel worden gebracht.

De spullen die per 1 april naar de Milieustraat in Emmeloord moeten zijn:
o elektronische apparaten;
o textiel;
o oud papier;
o oud ijzer;
o kunststof verpakkingen;
o klein chemisch afval.

Overige goederen zoals puin, (tuin)hout, grof vuil, grond, bouw- en sloopafval, kunnen zoals gebruikelijk tegen betaling ingeleverd worden bij de Milieustraat met de geldende regels zoals het vertoon van de milieupas en de eerste 2 bezoeken per jaar gratis. Concern voor Werk kan textiel en elektronische goederen ook bij u thuis ophalen. U kunt contact met hen opnemen via (0527) 256356.

Klein chemisch afval
Klein chemisch afval werd voorheen ook aan huis opgehaald. Uit onderzoek is gebleken dat maar erg weinig inwoners van deze service gebruik maakten. Het meeste van het klein chemisch afval werd door inwoners gebracht bij het kca-depot bij Het Goed. Daarom is nu besloten om alleen het brengdepot voor klein chemisch afval op de milieustraat te behouden. Deze blijft wel gewoon gratis.