Van Gansewinkel verzorgt afvalverwerking duurzaamste gebouw ter wereld

Afvalverwerkingsbedrijf Van Gansewinkel heeft een contact gesloten met kantoorgebouw The Edge aan de Amsterdamse Zuidas. Voorlopig zal het bedrijf de inzameling en recycling van het afval van het kantoorpand verzorgen.

Zeer duurzaam
Het Amsterdamse kantoorgebouw heeft een zogeheten Breeam-score van 98,4 procent gekregen. Deze score geeft de mate van duurzaamheid voor de bouw aan. De score is het hoogste wat ooit wereldwijd behaald is. Om deze duurzaamheid voort te zetten is met Van Gansewinkel afgesproken dat er 75 procent van het afval opnieuw verwerkt wordt tot grondstof en de rest wordt ingezet als energiebron. “We zijn erg trots dat we de afvalverwerking mogen verzorgen voor het duurzaamste gebouw ter wereld. Ons doel is om zoveel mogelijk grondstoffen terug te winnen uit de afvalstromen die we inzamelen”, aldus Dennis Leeuwerik, directeur Sales & Marketing bij Van Gansewinkel. “Het duurzame gedachtegoed van The Edge past perfect bij ons credo ‘Afval Bestaat Niet’.”

In het kantoorgebouw zijn verschillende bedrijven en organisaties gevestigd. Van Gansewinkel ontwikkelt een systeem waarmee de afvalscheidingsprestaties per bedrijf apart inzichtelijk worden gemaakt. Op basis daarvan wordt de prijs die de bedrijven betalen voor de afvalverwerking bepaald. Van Gansewinkel ondersteunt de bedrijven onder andere bij het apart inzamelen van reststromen als papier en karton, voedselresten uit het restaurant, plastics en glas.