Tentoonstelling innovaties voor plastic recycling

De partners van het Ketenakkoord Kunststof Kringloop zullen op de Wereldhavendagen in Rotterdam hun nieuwe, kleinschalige technologieën om plastic soep op te ruimen tentoonstellen. Ook laten zij tijdens deze dagen zien hoe plastic afval is om te zetten in nuttige grondstoffen. Op het evenement krijgen de deelnemers de kans om hun business case voor te leggen aan potentiële investeerders. Het zal worden gehouden op 5 september.

Het Ketenakkoord Kunststof Kringloop is onlangs ondertekend door meer dan 60 Nederlandse bedrijven en instellingen. Door dit akkoord is afgesproken om zwerfafval terug te dringen en kunststof afval te recyclen.

Eigen ideeën laten horen?
Er zijn op het evenement nog steeds plaatsen vrij voor personen, bedrijven of organisaties die technologieën en innovaties willen tentoonstellen die bijdragen aan verbetering van de kunststofkringloop. Belangstellenden kunnen zich aanmelden Gijs Dröge, voorzitter van de projectgroep ‘Plastic Soup inzameling’ via info@kunststofkringloop.nl.

Zakelijk overleg
De tentoonstelling is onderdeel van het seminar ‘de Plastic Soup Business Case’. Naast de tentoonstelling van recycling-ideeën is er ook een workshop over financieringsmogelijkheden vanuit de Rijksoverheid en een debat met vertegenwoordigers van de ministeries van Milieu, Economische Zaken en Buitenlandse Zaken over de transitie naar een circulaire economie. Verschillende bedrijven en instellingen zullen daarnaast in gesprek gaan over de haalbaarheid van het voorstel om de plastic soep in de baai van Rio de Janeiro op te ruimen.