Schotse luchthaven is milieuvriendelijker

In Schotse International Airport heeft als doelstelling zoveel mogelijk afval in te zamelen voor recycling. Dit jaar is de luchthaven in Glasgow er in geslaagd om maar liefst 90% van het afval her te gebruiken, dit is het hoogst behaalde percentage ooit. De stijging is bereikt door een beter inzamelsysteem voor gescheiden afvalinzameling en trainingen die zijn aangeboden aan het personeel, om te voorkomen dat het personeel fouten zou maken in de afvalinzameling. Volgens de directie van de luchthaven besparen zij dankzij deze maatregelen uiteindelijk bijna 11.500 euro per jaar en stoten zijn 730 ton minder CO2 uit per jaar.
Het recyclingprogramma wat de luchthaven hanteert is onderdeel van het de Resource Effiency Pledge van Resource Efficient Scotland. Bedrijven verminderen door zich aan deze maatregelen te houden de milieu-impact en het grondstofferverbruik.

Nog meer besparingen
Maar dit is niet het enige wat de luchthaven doet voor een duurzamer milieu. Ook zijn namelijk alle lampen vervangen door LED-lampen, de airconditioning is milieuvriendelijker gemaakt en de snoep- en drankautomaten zijn vervangen door energiezuinige exemplaren. Alleen al door deze nieuwe automaten bespaart de luchthaven zo’n 15.500 euro extra aan energiekosten per jaar.