Samenwerking Zandvoort en milieustraat Overveen

Inwoners van Zandvoort kunnen voortaan gebruikmaken van de milieustraat in Overveen van de gemeente Bloemendaal.
Afgelopen woensdag 11 maart gaven wethouders Liesbeth Challik, van Zandvoort, en Richard Kruijswijk, van Bloemendaal, hun toestemming voor deze samenwerking. Liesbeth Challik bracht als symbolisch startsein een defecte laptop naar de milieustraat in Overveen, die daar door Richard Kruijswijk in ontvangst werd genomen.

Meer afvalscheiding
De reden dat gemeente Zandvoort de samenwerking met Bloemendaal is aangegaan is om de afvalscheiding te verbeteren. “Het is belangrijk dat inwoners van Zandvoort hun afval naar de milieustraat kunnen brengen. Op die manier kan de gemeente voldoen aan de eis dat 70% van het afval wordt gescheiden”, aldus Challik.
Wethouder Kruijswijk vindt de samenwerking een prima idee. "Wij helpen de inwoners van onze buurgemeente graag met het scheiden van hun afval. Onze milieustraat heeft voldoende capaciteit om ook de inwoners van Zandvoort te ontvangen”, adus Kruijswijk.

Op de milieustraat kan grof huishoudelijk afval gratis worden gestort en voor bouw- en sloopafval moet worden betaald. De milieustraat is op werkdagen geopend van 08.00 tot 12.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur.