Recyclingondernemer blokkeert weg met afvalberg in Staphorst

Er ligt 1000 ton afval op een openbare weg, de Westerparallelweg, in de gemeente Staphorst. Dit is hier gedumpt door de ondernemer Talen Recycling vanwege een conflict met de gemeente. Voorlopig zal de afvalberg daar ook nog even blijven liggen aangezien gemeente Staphorst de kosten voor de verwijdering niet op zich wil nemen.
De gemeente heeft Talen Recycling een kans gegeven zelf het afval van de straat weg te halen, maar dit is tot dusver nog niet gebeurt. Een woordvoerder van de gemeente Staphorst heeft zelf laten weten dat er meer afval bij lijkt te zijn gekomen. Staphorst wil graag de vergunning voor het bedrijf intrekken zodat er niet nog meer afval aangevoerd kan worden, maar dit moet gedaan worden door provincie Overijssel.
Het geschil tussen Staphorst en Talen Recycling is begonnen na een grondruil waarbij de ondernemer een deel van zijn terrein afstond aan de gemeente in ruil voor een nieuw perceel grond. Dit was nodig om twee wegen met elkaar te kunnen verbinden. Talen Recycling beweert dat de gemeente hiervoor nooit een vergunning heeft geregeld. Hij erkent zijn protest dan ook en geeft toe verantwoordelijk te zijn voor de afvalberg op de weg. De grootste zorg van de gemeente is dat er veel ongedierte op het afval af gaat komen.