Rataplan zet zich in voor Serieus Request

Rataplan heeft een actie opgezet om geld in te zamelen voor het goede doel Serious Request. "We gaan dat doen door voor iedere gebrachte kilo kleding 25 cent te doneren, dan levert een vuilniszak al snel 2 euro op." legt Rataplan directeur Gert-Jan Dekker uit.

Eerder heeft Rataplan ook aan de acties voor Haiti en de Tsunami in Aziƫ bijgedragen en onlangs ook de actie voor Giro555. In alle kringloopwinkels en fietsenstallingen staan mensen van Rataplan klaar met weegschalen en lijsten om de kilogrammen bij te houden. Op de website van Rataplan, via Facebook en Twitter zal iedere dag de stand worden bijhouden! De inzamelactie loopt tot maandag 23 december. De organisatie hoopt aan het einde van deze actie een bedrag tussen de 5.000,- en de 10.000,- euro te kunnen overmaken aan Serious Request.

Over Serious Request 2013
3FM Serious Request 2013 vraagt aandacht voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten.

Over Rataplan
Rataplan exploiteert 13 kringloopwinkels, in Noord- en Zuid-Holland en 20 bewaakte fietsenstallingen verspreid door Nederland. Rataplan biedt werk aan mensen met een arbeidshandicap of een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast biedt Rataplan werkervarings- en stageplaatsen en bevordert het hergebruik van materiaal.