Pick-Up service in Mariahoeve vergemakkelijkt recycling

De gemeente Mariahoeve komt met een nieuw initiatief, namelijk een Pick-Up service. Iedereen die thuis zit met een verzameling lege flessen, tassen oud plastic of stapels oud papier. Het is niet altijd gemakkelijk om te recyclen en uit gemak gooi je het dan maar in de grijze container. Maar dit hoeft nu niet langer met de nieuwe Pick-Up service. Deze service komt bij de bewoners in Mariahoeve thuis aan de deur en neemt de recyclebare afvalmaterialen mee.
De Pick-Up service is een idee van Leonie FLin, studente aan de Haagse Hogeschool. Zij vroeg zich af waarom het voor mensen vaak lastig is om aan afvalscheiding en recycling te denken. Tijdens een project van school zocht zij hiervoor een oplossing.

Arbeid voor mensen in bijstand
De Pick-Up service werkt samen met Mariahoeve Werkt! Hier werken langdurige werkloze wijkbewoners met een bijstandsuitkering om hen zo weer op weg te helpen naar betaalde arbeid. Door bij de Pick-Up service te werken doen de wijkbewoners ervaring op en dit vergroot de doorstroom. Alle kleding die met de Pick-Up service wordt opgehaald bij de mensen thuis wordt gedoneerd aan The Hague Recycling. Dit is een stichting die bijdraagt aan werkgelegenheid en het milieu, maar ook aan de lokale economie in ontwikkelingslanden waarbij de kleding goed van pas kan komen.