U bent hier

Nieuws

Festival Pukkelpop treft maatregelen tegen zwerfafval

De kaartjes voor het festival Pukkelpop gaan dit jaar iets duurder worden. Dit omdat de organisatie een vast bedrag voor afvalwaarborg in de prijzen gaat meerekenen. De prijs voor het combiticket gaat 6 euro omhoog en die van een dagticket 1 euro.

Dief betrapt bij milieustraat Zierikzee

In Zierikzee is deze week in de nacht van woensdag op donderdag een man aangehouden bij de gemeentelijke milieustraat aan de Deltastraat. De man werd op heterdaad betrapt door de politie. De 39-jarige inwoners van Zierikzee was op dat moment aan het snuffelen in een container met ingeleverde elektrische apparaten. De dief is meegenomen naar het bureau en zit nog vast voor poging tot diefstal.

Provincie Groningen wil onderzoek naar calamiteiten afvalbedrijven

Provincie Groningen wil meer onderzoek doen naar incidenten bij afvalbedrijven. Uit een intern rapport in opdracht van Gedeputeerde Staten, genaamd Onderzoek afvalbedrijven in de provincie Groningen, blijkt dat de provincie hier te weinig zicht op heeft.

Zeer hoge kosten
De provincie Groningen maakt samen met Limburg, Noord-Brabant en Overijssel de hoogste kosten rondom calamiteiten bij afvalbedrijven zoals branden en faillissementen. In Groningen ging dit om miljoenen.

Nieuw voorstel voor aanpak 'plastic soep' bij Tweede Kamer

Nog altijd is Europa druk bezig een oplossing te vinden om de plastic soep, de ophoping van plastic verpakkingsafval, te verminderen. Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, heeft enkele nieuwe plannen voor de aanpak van dit milieuprobleem in een brief aan de Tweede Kamer voorgelegd. De reacties van betrokken partijen op het voorstel waren wisselend.

Wethouder Dronten legt oorzaken van problemen afvalcontainers uit

Inwoners van Dronten kunnen soms de ondergrondse afvalcontainers niet open krijgen met gebruik van hun afvalpas. Het roept veel vragen en ergernis op bij inwoners. Daarom heeft Tom van Amerongen, wethouder van gemeente Dronten, uitgelegd hoe dit kan gebeuren.

In Haarlem binnenkort één inzamelwagen voor bedrijfsafval

Vanaf juni start gemeente Haarlem met een andere manier van inzamelen van bedrijfsafval. Door het inzetten van één neutrale wagen hoopt de gemeente de uitstoot van schadelijk stoffen te beperken, minder verkeer op de weg te realiseren en winst te verhogen. Met dit plan is Haarlem de eerste gemeente in Nederland waar verschillende bedrijfsafval-inzamelbedrijven gaan samenwerken”, laat Cora-Yfke Sikkema, wethouder van duurzaamheid in Haarlem, weten.

Zwolle opent eerste mini-milieustraat

Deze week is de eerste mini-milieustraat van gemeente Zwolle geopend op de Wareweide aan de Van Hallware in Zwolle door beheerder Bert van de Beld samen met Bianca van ’t Hul van Travers en een paar buurtbewoners en vrijwilligers. De milieustraat is een samenwerking tussen gemeente Zwolle, ROVA en de Wareweide en is onderdeel van het programma ‘Mooi Schoon’ van ROVA.

Gemeente Deventer produceert steeds minder restafval

Deventer is koploper op het gebied van het verminderen van restafval. Met maar 86 kg per huishouden per jaar staat de gemeente op nummer 1 van de gemeenten met meer dan 100.000 inwoners. Deze goede resultaten zijn behaald dankzij het Diftar systeem. De gemeentelijke fractie van de ChristenUnie is zeer tevreden. Bovendien is het Diftar systeem relatief goedkoop. De afvalbeheerskosten per woning zijn zelfs met 43 euro per jaar afgenomen.

Verwarring over cijfers rondom recycling plastic verpakkingen Verenigd Koninkrijk

Officiële statistieken van het Verenigd Koninkrijk wijzen uit dat er per jaar 2,26 miljoen ton plastic verpakkingen geproduceerd wordt. De informatie voor deze cijfers is afkomstig van de verpakkingsindustrie zelf. Echter heeft een rapport van onafhankelijk adviesbureau Eunomia heel andere cijfers opgeleverd.

Gratis compost voor inwoners gemeente Goeree-Overflakkee

Zaterdag 17 maart aanstaande mogen alle inwoners van gemeente Goeree-Overflakkee gratis compost meenemen van de gemeentelijk milieustraten in Middelharnis en Goedereede. Dit ter ere van de landelijk compostdag.

Pagina's