Oranjewoud ontwikkelt flexibele beschermplaat voor milieustraat

Almere, 16 februari 2012 - Een vloeistofdichte of vloeistofkerende vloer is voor milieustraten en afvalverwerkers een kostbare investering. Het gebruik van containers kan deze voorzieningen snel aantasten. Oranjewoud ontwikkelde in samenwerking met NOLIM een nieuw product: Containershield. Een flexibele lichtgewicht plaat die vloeistofdichte en -kerende voorzieningen beschermt tegen beschadigingen.

Volgens de Wet Bodembescherming is een vloeistofdichte of -kerende vloer een verplichte voorziening om het milieu te beschermen tegen gevaarlijke stoffen. Werken met zware containers zorgt echter voor beschadigingen. Zodra een vloer hierdoor geen optimale bescherming meer biedt, krijgen bedrijven te maken met verplichte onderzoeken, reparaties, herkeuringen en mogelijk zelfs bodemsanering.

Containershield voorkomt hoge kosten
Het gebruik van Containershield beschermingsplaten voorkomt hoge onderhouds- en herstelkosten. De containerplaten zijn gemaakt van lichtgewicht kunststof: Hoog Moleculair Poly Ethyleen (HMPE 500 R). Containershield voorkomt niet alleen beschadiging, het beschermt de voorziening ook tegen corrosie en roestwater.

Flexibel én verplaatsbaar
Omdat Containershield beschermingsplaten niet in de vloer zijn verankerd, zijn de platen eenvoudig te verplaatsen. De onderliggende vloer is altijd beschikbaar voor inspectie, reiniging of onderhoud. De beschermingsplaat is voorzien van hijsogen en is met een heftruck eenvoudig te verplaatsen. Resultaat: optimale flexibiliteit in het gebruik en de inrichting van de locatie.