Opening milieustraat Katwijk geslaagd

Afgelopen weekend is op feestelijk wijze de vernieuwde milieustraat van Katwijk geopend door de wethouders Salman en Mostert.

Meer dan vierhonderd inwoners kwamen deze dag langs om als eerste de nieuwe milieustraat te bewonderen. Medewerkers gaven rondleidingen en lieten de bezoekers onder andere zien hoe afval wordt verwerkt tot grondstof. Voor de kleinste bezoekers waren er leuke en leerzame spelletjes georganiseerd en er was een ijscoman aanwezig.

Meer gebruiksgemak
De verbouwing van de Katwijkse milieustraat is in maart dit jaar van start gegaan. In de eerste fase is het riool volledig vervangen en in de tweede fase is een nieuw perron aangelegd waar bezoekers hun afval gemakkelijker kunnen uitladen. Ten slotte is er een nieuw KCA-depot geplaatst.
De vernieuwingen op de milieustraat maken het voor de inwoners nog eenvoudiger om hun afval in te leveren en voorziet de bezoekers van alle gemakken.
De gemeente Katwijk blijft benadrukken hoe belangrijk het is om het afval goed te scheiden. Gescheiden inleveren van afval spaart namelijk veel grondstoffen en energie uit, en voorkomt bovendien veel milieuvervuiling.