Onduidelijke toekomst voor milieustraten gemeente Overbetuwe

Wegens ruimtegebrek gaat de gemeente Overbetuwe de komende maanden onderzoeken er moet gebeuren met de milieustraten in Elst en Andelst. Er wordt gezocht naar de beste oplossing, maar er zijn verschillende opties zoals beide locaties uitbreiden, ze samenvoegen tot één grote milieustraat of ze beide commercieel uitbesteden.

De milieustraten hebben te weinig ruimte. Er moet meer afval gescheiden gaan worden en hiervoor zijn extra vierkante meters noodzakelijk. Vooral in Andelst zit de milieustraat ingeklemd tussen bedrijfspercelen, wat de uitbreiding in de weg staat.

Opties overwegen
In Elst gaat dit iets gemakkelijker. Hier heeft de gemeente namelijk een opgeschoonde woonwagenterrein aangekocht. Dit perceel zou bij de milieustraat gevoegd kunnen worden wat zich naast dit terrein bevindt.
Gemeente Overbetuwe had al eerder het voorstel om samen met gemeente Lingewaard één grote, centrale milieustraat voor beide gemeenten te creëren. Dit idee is toentertijd niet doorgegaan omdat deze milieustraat dan erg ver van de dorpen aan de randen van de gemeenten zou komen te liggen. Maar de gemeente Overbetuwe overweegt dit nu opnieuw als een mogelijke optie.