Om de tafel met Cradle to Cradle op Unicum Innovatie-estafette 2013

De meest innovatieve ondernemers van Nederland en de beste onderzoekers zijn dinsdag samengekomen in de RAI Amsterdam voor de vijfde editie van de Innovatie-Estafette. De thema's die dit jaar de revue passeren zijn Smart Cities, Green Transport en Circular Economy.

Het evenement werdt geopend door minister Schultz van Haegen (IenM) en bijgewoond door onder andere minister Kamp (EZ) en staatssecretaris Mansveld (IenM).
Het versnellen van innovatie is het hoofddoel van de Innovatie-Estafette. Het bevolkingsaantal van deze planeet zal naar verwachting stijgen naar 9 miljard in een periode van minder dan veertig jaar. Grondstoffen raken op en milieuvervuiling dreigt volledig uit de hand te lopen. Tijdens de Innovatie-Estafette worden tal van innovaties getoond die antwoorden geven op deze en andere uitdagingen op het gebied van duurzaamheid.

Cradle to Cradle
Het bekendste bedrijfsmodel voor duurzame innovatie is Cradle to Cradle. Cradle to Cradle product certificering geeft ontwerpers en producenten ideeën voor het creëren van producten die niet alleen een goede functie hebben en winstgevend zijn, maar ook een positieve invloed hebben op het milieu, gezond zijn voor de gebruiker en de gebruikte materialen geschikt zijn voor talloze keren hergebruik.

Het thema Circular Economy is dit jaar opgezet als 'Monopolyspel van de 21e eeuw', waarbij de steden staan voor cruciale stappen in de economie. Op het denkbeeldige vakje 'Vrij Parkeren' wordt uitgelegd hoe Nederland ruim 7 miljard kan besparen door de huidige economie anders in te richten. De kaartjes 'Kans' en 'Algemeen Fonds' zijn opgesteld als twee grote tafels waar gesprekken plaatsvinden over de kansen voor bedrijven en mogelijkheden die de overheid kan creëren.
De twee tafels zijn speciaal ontworpen voor de Innovatie-Estafette 2013 door The Rendem Series. Cradle to Cradle GOLD gecertificeerd, zijn de tafels van de hoogste Cradle to Cradle kwaliteit die tot nu toe behaald is. The Rendem Series uit Ridderkerk is als enige bedrijf ter wereld wat zulk maatwerk meubilair levert met Cradle to Cradle GOLD certificering.