Nijhuis Water Technology neemt activiteiten Thecogas Biogastechniek over

Naast het zuiveren en hergebruiken van industrieel afvalwater, kan Nijhuis Water Technology nu ook mest en organische reststromen omzetten in biogas. Een mooie toevoeging aan het toch al brede dienstenpakket van deze Dinxperlose waterspecialist. Dit is mogelijk dankzij de integratie van Thecogas Biogastechniek.

“We hadden altijd al een mooi dienstenpakket op het gebied van water”, vertelt directeur Frank Tillmann van Nijhuis Water Technology. “Dankzij de kennis en ervaring van Thecogas Biogastechniek kunnen we nu een nog completere service bieden, waarbij het accent nadrukkelijk op duurzaamheid ligt. Want reststromen en afvalwater hoef je niet te lozen. Je kunt dit water op allerlei manieren zuiveren en er waardevolle componenten uithalen, die je weer kunt hergebruiken. Zo win je ingrediënten voor bijvoorbeeld diervoeder, brandstof of meststoffen. Goed voor het milieu én de portemonnee.”

Maatwerk biogasinstallaties
Sinds 1 mei van dit jaar vormen de specialisten van Thecogas Biogastechniek een aparte divisie binnen Nijhuis Water Technology. Zij werken vanuit de locatie in Dinxperlo. Frank Tillmann: “We zijn nu in staat om ook biogasinstallaties te realiseren, waarmee we slimme maatwerkoplossingen bieden. Zowel in de agrarische sector als in de industrie. Met als voorbeeld het probleem van het nutriëntenoverschot uit dierlijke mest in Nederland. Wij gaan ervan uit dat we met onze ervaring in de industrie ook waardevolle stoffen uit dierlijke mest kunnen halen, zoals stikstof en fosfaat. Deze stoffen zijn dan weer prima opnieuw te gebruiken.”

Door de integratie worden alle nieuwe biogasprojecten van Thecogas Biogastechniek vanaf 1 mei van dit jaar opgestart en uitgevoerd onder de vlag van Nijhuis Water Technology.

Nieuwe huisstijl
De nieuwe aanwinst is al direct meegenomen in de communicatiemiddelen van Nijhuis Water Technology, die recentelijk een metamorfose hebben ondergaan. “Een mooie nieuwe start met een frisse huisstijl. Wij zijn klaar voor een duurzame toekomst!”, besluit Tillmann.

Nijhuis Water Technology in het kort
Nijhuis Water Technology staat wereldwijd bekend als een innovatieve onderneming die duurzame en maatgerichte oplossingen ontwikkelt op het gebied van waterzuivering, recycling en energiewinning. Naast uitgebreide vakkennis over bijna alle industriële markten beschikt Nijhuis over eigen hightech productie faciliteiten.