Corendon Airlines begint met afvalscheiding

Vanaf deze week start vliegtuigmaatschappij Corendon Dutch Airlines met afvalscheiding aan boord. Op Schiphol zal Suez de verdere verwerking van het afval op zich nemen. Er zijn speciale afvalscheidingsfaciliteiten opgezet voor Corendon Airlines.

Corendon Airlines wilt op deze manier een bijdrage leveren aan het behoud en het hergebruik van waardevolle grondstoffen. Het cabinepersoneel zal aan boord het recyclebare afval verzamelen, zoals blik, glas, papier en plastic flesjes. Ook passagiers worden geïnformeerd over de afvalscheiding. Op het menu wordt met een recyclesymbool aangegeven welke verpakkingen te recyclen zijn. Ook worden de passagiers via Inflight Entertainment System gïnformeerd. Op Schiphol zijn speciale bakken geplaatst. Suez neemt hier het proces over.

Corendon Airlines is de tweede Nederlandse luchtvaartmaatschappij die de diensten van Suez gebruikt. Het bedrijf sloot eerder al een samenwerking met Tui.

Suez scheidt achteraf de recyclebare materialen in aparte bakken, die speciaal voor Corendon Airlines zijn geplaatst op Schiphol. Corendon Dutch Airlines is de tweede Nederlandse luchtvaartmaatschappij die gebruikmaakt van de diensten van Suez. Eerder sloot het bedrijf al een samenwerking met Tui om afval gescheiden in te zamelen. Corendon Airlines is onderdeel van Corendon. Het bedrijf heeft momenteel zestien vliegtuigen.