Basisscholen in West-Friesland starten met afval scheiden

Basisschoolleerlingen in zeven Westfriese gemeenten kunnen vanaf na de zomervakantie hun plastic, blik, drinkpakjes, groente- fruit- en tuinafval en papier gescheiden weggooien. Dit afval wordt vervolgens opgehaald door HVC.

Meer recycling en minder verspilling
De scholen vinden het belangrijk dat de kinderen al jong meekrijgen dat afval scheiden belangrijk is en op deze manier kunnen de scholen ook bijdragen aan hogere recyclingpercentages en minder verspilling van grondstoffen. Een ander voordeel voor de scholen is dat de kosten voor het ophalen van het afval een stuk lager worden, omdat het voortaan niet meer onder bedrijfsafval valt maar onder particulier afval.
De scholen die meedoen ontvangen van HVC een educatiepakket genaamd 'Watt'n Zooi' en er wordt een introductiedag georganiseerd.

Jong geleerd is oud gedaan
"Ik ben blij dat de basisscholen in onze gemeente na de zomervakantie starten met afvalscheiding. Zo leren kinderen dan afval gescheiden inleveren er gewoon bij hoort, want jong geleerd is oud gedaan. Dit zal bijdragen aan het verminderen van de hoeveelheid restafval", laat Samir Bashara, wethouder duurzaamheid in Hoorn, weten.