Toekomstfonds Amersfoort

Er bestaat een toekomstfonds in Amersfoort om vernieuwende ideeën van instellingen, ondernemers en bewoners aan te moedigen die de duurzamen ontwikkling vooruit willen helpen. Dit fonds richt zich op doorbraakprojecten en koplopers, om zo snel minder CO2 uit te stoten en een afvalloze stad te creëeren. Aanvragen zijn mogelijk tot 1 september. De projecten De Bouwkringloop en elektrische deelauto's ontvangen van dit fonds 69.500 euro.

De Bouwkringloop wilt de cirkel van het weggooien van bouwmaterialen doorbreken. Hun doel is om een winkel in Amersfoort te openen waar mensen terecht kunnen voor gebruikte bouwmaterialen om te hergebruiken.

Het project elektrische auto's biedt via Buurauto BV elektrische auto's aan aan mensen die ze kunnen delen met buren of bekenden. De initiatiefnemers willen laadpalen op openbare ruimte plaatsen. Deze zullen dan aangesloten worden op de elektra van iemands woning of een bedrijf dat lid is van Buurauto. De laadpaal om energie krijgen van een schone bron, zoals zonnepalen, ze moeten dus geplaatst worden in wijken waar als duurzame initiatieven zijn.

De gemeente Amersfoort wilt over 13 jaar alle duurzame energie die gebruikt wordt schoon opwekken. Afval mag niet meer bestaan, alles moet hergebruikt worden in 2030.