Prijswinnaars 'Ik Recycle Blik' win-actie bekend

De afgelopen weken konden mensen deelnemen aan de ‘Ik Recycle Blik’ win-actie. Via deze actie, georganiseerd door Verpakken en Verpakkingsmanagement in samenwerking met Stichting Kringloop Blik, moesten deelnemers enkele vragen beantwoorden over recycling en hun gegevens inzenden om kans te maken op het winnen van een fiets. Inmiddels zijn de tien prijswinnaars bekend gemaakt.

De recycling van blik gaat tegenwoordig erg goed. Maar liefst 95% wordt hergebruikt, het hoogste percentage ooit behaald. Dit hoge percentage is voornamelijk te danken aan de inzameling van blikafval. Ingezameld blik kan namelijk worden omgesmolten en op die manier als grondstof dienen voor nieuwe producten. Dit proces kan eindeloos herhaald worden zonder dat de kwaliteit van het blik achteruit gaat.

Stichting Kringloop Blik
Stichting Kringloop Blik zorgt er samen met Afvalfonds Verpakkingen voor dat zo veel mogelijk metalen verpakkingen hergebruikt kunnen worden. De stichting wil de bekendheid van metaal als duurzaam verpakkingsmateriaal vergroten. Ze werken aan een zo groot mogelijk recyclingpercentage tegen zo laag mogelijke kosten.