Fusie tussen Shanks Groups en Van Gansewinkel

Shanks Groups heeft afvaldienstverlener Van Gansewinkel overgenomen. De twee bedrijven zullen vanaf nu verder gaan onder de naam Renewi. De fusie heeft gezorgd voor een bedrijf met 8.000 medewerkers verspreid over negen landen in Noord-Amerika en Europa.

De bedrijven zegen dat Renewi een waste-to-product bedrijf zal zijn. Het zal bijdragen aan het reduceren van afval, het tegengaan van vervuiling en onnodig gebruik van schaarse grondstoffen. De visie van Renewi zal dan ook zijn dat afval niet bestaat. Afval moet worden omgezet in waardevolle grondstoffen en nieuwe producten, in overeenstemming met de circulaire economie.

Renewi noemt enkele voorbeelden van hoe zij samenwerken met producenten om tot innovatieve methoden te komen om reststromen te hergebruiken. Ze werken bijvoorbeeld samen met Miele voor het terugleveren van gietijzers voor wasmachines. Ook zal een samenwerking met Phillips ervoor zorgen dat er een stofzuiger wordt geproduceerd die voor 30 procent gemaakt is uit gerecycled plastic van afgedankte stofzuigers.