De FGNoviteitenprijs 2017

De FGNoviteitenprijs 2017 is gewonnen door de samenwerking WEPAPERCYCLE. Zij hebben een uniek recyclingconcept gepresenteerd waarbij koffiebekers en papier van instellingen en bedrijven worden verwerkt tot duurzaam hygiënepapier.

De genomineerden voor deze prijs dragen allemaal bij aan de ontwikkeling van een duurzame omgeving of werkomgeving. De FGNoviteitenprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan de meest innovatieve dienst of het meest innovatieve product op het gebied van gebouwbeheer en facilitair management.

WEPAPERCYCLE is een samenwerkingsverband tussen drie ondernemingen. Zij zijn door de vakjury beoordeeld op circulaire gedachte, vernieuwing en duurzaamheid. WEPAPERCYCLE had dit het beste in het concept verwerkt. Door vertrouwelijke documenten en koffiebekers om te zetten naar hygiënepapier dragen zij bij aan een optimale circulaire economie.

De drie ondernemingen vullen elkaar perfect aan. Ten eerste Reisswolf, deze onderneming verzamelt en vernietigd de vertrouwelijke documenten. Vervolgens gaan de overgebleven grondstoffen tezamen met de speciale WEPAPERCYCLE koffiebekers naar papierfabriek Van Houtum in Swalmen. Deze onderneming maakt hygiënepapier op een milieuvriendelijke manier. Als laatste zorgt onderneming Ological ervoor dat het papier weer terug komt bi de klanten. Ook richten zij een duurzame toiletruimte in.

Dit concept is dus zowel innovatief als duurzaam.