Afvalspellen voor Utrechtse scholen

Alle Utrechtse basis- en middelbare scholen hebben in december speciale spellen over afval ontvangen van de gemeente Utrecht. Utrecht heeft de spellen op maat laten maken ter ondersteuning van het onderwijs over afval, recycling en de waarde ervan.

“Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe je wel én niet met afval om moet gaan”, zegt wethouder Kees Diepeveen (openbare ruimte). “Denk bijvoorbeeld aan zwerfvuil. Deze spellen helpen de kennis en het bewustzijn over afval te vergroten.”
Onder de spellen zijn de Utrechtse Afvalrace Bordspellen en de Utrechtse Afvalweetjes Kwartetspellen. In Het Afvalrace Bordspel moeten kinderen vragen beantwoorden over afval en afvalverwerking. Het Afvalweetjes Kwartet kan op verschillende niveaus gespeeld worden. Voor de jongere kinderen kan eenvoudig het bekende kwartet worden gespeeld, waarbij diverse afvalkwartetten worden gespaard. De oudere leerlingen kunnen de educatieve weetjes, die op de speelkaarten staan, bij het spel betrekken.