Afval McDonald´s wordt beter gescheiden

McDonald’s heeft zich tot doel gesteld in 2025 al haar afval te recyclen. Om dit mogelijk te maken gaat McDonald´s nu al beginnen met nascheiding. In 2020 dient de helft van het afval al te worden gerecycled.

Bronscheiding is al jaren gemeengoed binnen McDonald´s. Sinds de jaren ´90 wordt het restmateriaal in meerdere stromen gescheiden voor recycling. De stromen zijn plasticfolie, PET, papier, frituurolie en koffiedik. De afvalbakken in de restaurants werden echter nog niet gescheiden en daar wordt nu ook mee gestart: bekers en kunststoffen worden gescheiden van papier- en voedselafval om gerecycled te worden tot nieuwe producten. De voedselresten en een groot deel van de papiervezels worden vergist tot biogas. McDonald’s verwacht 10.000 ton afval te recyclen in 2020.

De ambitie van McDonald’s past bij het internationale Scale For Good programma van het bedrijf. Om dit doel te bereiken gaat de fastfoodketen samenwerken met foodserviceprovider HAVI en afvalverwerkingsbedrijf Attero.

Het bestaande systeem van nascheiding is door HAVI en Attero voor McDonald's doorontwikkeld en geschikt gemaakt voor de afval van McDonald’s. Er hoeft dan minder afval te worden verbrand.