Bierbrouwerij Grolsch ontwikkelt circulaire drinkbekers voor festivals

Wanneer je aan de zomer denkt, denk je aan festivals. Maar ook bij festivals is duurzaamheid een thema wat steeds meer onder de aandacht komt. Er worden al vele duurzame initiatieven ingezet zoals mobiele opslagbatterijen in plaats van dieselgeneratoren en rietjes van bamboe of karton in plaats van plastic. Toch blijft er na elk festival helaas nog een enorme berg plastic afval achter.

Onderzoek naar festivalafval
Vorig jaar heeft een groep studenten van Hogeschool PXL in Hasselt onderzoek gedaan naar afval op festivals. Hieruit kwam naar voren dat maar liefst 75% van de festivalgangers zijn/haar afval gewoonweg op de grond gooit. Maar wat ook opvalt is dat een bijna even grote groep zich ergert aan de hoeveelheid rondslingerend afval.

Circulaire drinkbekers
De bekende bierbrouwerij Grolsch wil zich inzetten dit afvalprobleem te beperken. Grolsch ontwikkeld voor haar biermerk Kornuit circulaire drinkbekers. Aan organisatoren van een festival levert Grolsch een full service pakket. Dit omvat de levering, logistiek, reiniging en opslag van de circulaire bekers. De circulaire drinkbekers worden dit jaar als pilot ingezet op 8 tot 10 festivals in Nederland. De doelstelling van Grolsch is om deze bekers in het jaar 2020 in te zetten op alle festivals.