Business Award gewonnen door Stainkoeln

Afvalverwerking Stainkoeln B.V. is de winnaar van 2016 in de categorie 'Afvalstorten in combinatie met hergebruik' van de Nationale Business Succes Award.

De Nominatiecommissie geeft aan dat ze Stainkoeln een toonaangevende organisatie vinden. Het afvalverwerkingsbedrijf combineert innovativiteit met vakkennis. Ieder jaar wordt er 400.000 ton afval verwerkt door Stainkoeln en hiervan wordt 90 procent weer hergebruikt. Het bedrijf heeft een goede reputatie en scoort hoog op klantvriendelijkheid.

Niet alleen is Stainkoeln een stortbedrijf, maar ze werken ook als recyclingsbedrijf. Alle be- en verwerkingstechnologie├źn van minerale en organische afvalstromen worden onder certificaat aangeboden. Het bedrijf gebruikt een breed scala aan technieken zoals compostering, waterzuivering en immobilisatie.

Het Nationaal Business Succes Award Instituut is de organisator van de competitie tussen Nederlandse ondernemingen. Het selectiecriterium is succes. Onafhankelijk en op basis van vaststaande criteria wordt er in elke branche een top-5 gemaakt. Hierna mogen deze ondernemingen mee dingen voor de hoofdprijs van 100.000 euro. Ook komen de bedrijven uitgebreid in de media.