Vakbeurs Recycling richt dit jaar op gehele afvalketen

De vakbeurs Recycling 2018, die dit jaar plaatsvindt in Evenementenhal Gorinchem en is georganiseerd door Easyfairs, zal dit jaar het thema iets anders aanpakken. Dit jaar richt het evenement zich op de gehele afvalketen, de afvalinzameling, het transport, het sorteerproces, de opslag, de verwerking en natuurlijk de recycling. Dit om zo alle schakels uit de afvalketen te betrekken. Met name de aanpak van bouwafval wordt extra belicht.

Circulaire doelstellingen
De organisatoren willen door dit brede thema de bedrijven in de afvalbranche helpen bij het behalen van de circulaire doelstellingen. Er wordt veel aandacht besteed aan samenwerking voor een circulaire economie en kennisdeling over diverse onderwerpen zoals bron- en na-scheiding, CO-2 uitstoot, robotisering, het importverbod van China etc.

Demonstratie plein
Op het buitenterrein is tijdens de beurs een demonstratie plein te vinden. Hier zullen technieken gedemonstreerd en kennis gedeeld over recycling van bouw- en sloopafval, schroot en metaal. Het buitenterrein staat in contact met de vakbeurs Asbestos, die tegelijkertijd met de vakbeurs Recycling plaatsvindt.