Van Pelt Recycling neemt Buyzert metaalhandel over

Buyzert metaalhandel op het bedrijventerrein Oospolder aan de Geulweg is overgenomen door Van Pelt Recycling. De locatie in Papendrecht zal verkocht worden, maar alle bezoekers kunnen direct terecht bij de Ridderkerkse onderneming.

Van Pelt Recycling heeft een andere kijk op afvalinzameling. Ze willen graag dat mensen hun metaalafval, oud ijzer, accu's, computers en elektrische apparaten komen inleveren. Het oude metaal is hier geld waard. De onderneming compenseert zelfs de extra kilometers die klanten uit Drechtsteden moeten maken naar Ridderkerk. Ook worden klanten ontvangen met een kopje koffie, krijgt u hulp bij het uitladen van de spullen en kunt u uw geld direct contant of per bank ontvangen.

Als het gesorteerde metaal afval en elektronica afval wordt verkocht aan fabrieken over de hele wereld. Hier zal het omgesmolten worden en vervolgens weer gebruikt worden voor nieuwe producten. De voordelen hiervan zijn dat er minder CO2-uitstoot is, er voor de volgende generaties voldoende grondstoffen beschikbaar blijven en dat er minder mijnbouw nodig is.