Precious Plastic Den Haag maakt producten van plastic afvalmaterialen

Afgelopen vrijdag waren Suzanne Koops en Alois van der Ben te gast bij het radioprogramma 'De goede zaak' van Den Haag FM, een programma wat elke vrijdag tussen 21.00 uur en 23.00 uur aandacht besteed aan duurzaam ondernemen, non-profit organisaties en goede doelen. Hier vertelden Suzanne en Alois over hun initiatief Precious Plastic Den Haag.

Producten maken van afval
Precious Plastic Den Haag is een groep van gemotiveerde jonge mensen die zich willen inzetten het milieu te verbeteren door plastic afval tegen te gaan. Het team maakt nieuwe producten zoals bloempotten, lampen en tafels van plastic afvalmateriaal. Dit doen zij met zelfgemaakte machines op hun eigen productiewerkplaats. Het plastic afval wat binnenkomt op de werkplaats is afkomstig van verschillende samenwerkingspartners uit de omgeving. "Zo kregen we laatst nog 3000 kilo plastic dopjes van frisdrankflessen via het het programma Afval Loont. We zijn druk bezig deze dopjes te verwerken", aldus Suzanne.

Belang duurzaamheid en recycling
"Plastic afval is een serieus probleem. Het grootste deel, namelijk 80 procent van dit afval, belandt in de natuur. De rest wordt verbrand en maar een heel klein deel wordt gerecycled. Wij willen mensen met ons project Precious Plastic inspireren en informeren over het belang van duurzaamheid en recycling", vertelt Suzanne.
Volgende week geven de medewerkers van Precious Plastic Den Haag presentatie op het terrein van de Volvo Ocean Race. U bent van harte welkom deze bij te wonen.