T-Mobile gaat van start met Recycle Deal

Deze week is het recycling programma van T-Mobile van start gegaan. Klanten van deze bekende telecomprovider kunnen kiezen voor een Recycle Deal. Dit houdt in dat ze hun mobiele telefoon bij afloop van hun contract weer inleveren bij T-Mobile. De klant ontvangt een vooraf bepaald bedrag terug, en de telefoon wordt gerecycled.

Win-win situatie voor klant en milieu
In tien jaar tijd zijn er ruim 7 miljard telefoons geproduceerd ter wereld. De afvalstroom van weggegooide telefoontjes neemt dan ook snel toe. “Wij moeten hier als telecomprovider onze verantwoordelijkheid voor nemen en een actieve bijdrage leveren aan het duurzaam gebruiken van grondstoffen. Het programma Recycle Deal is een win-win situatie. De klant betaald een lager maandbedrag en tegelijkertijd doen we iets goed voor het milieu”, laat Tisha van Lammeren, directeur consumentenmarketing van T-Mobile, weten.
Door recycling van mobiele telefoons wil T-Mobile de hoeveelheid e-waste (elektronisch afval) verkleinen. Sommige onderdelen worden gebruikt voor de productie van nieuwe mobieltjes, die verkocht kunnen worden als refurbished toestellen.