Gemeentecommissie Oisterwijk vindt het tijd voor betere milieustraat

De raadscommissie ruimtelijke zaken van gemeente Oisterwijk vindt het dringend tijd voor een betere milieustraat voor de gemeente. De gemeente is dusdanig groot, dat er een hierbij passende milieustraat beschikbaar moet zijn voor inwoners. De commissie heeft wethouder Peter Smit dringend verzocht vaart te zetten achter de plannen en met een concreet voorstel te komen.

Quick wins
Eerder heeft de wethouder laten weten dat hij niet verstandig vond te investeren in een milieustraat, gezien de herindeling van gemeente Haaren. Onder het motto ‘quick wins’ kan wel een bedrag geïnvesteerd worden in uitbreiding van het terrein wat ten goede moet komen aan de doorstroming en veiligheid. Echter zijn hier in de gemeente vraagtekens bij gezet omdat de plannen niet goed onderbouwd zijn met cijfers.
Sommige fracties in de gemeente hebben voorgesteld om de inwoners van Oisterwijk nu al gebruik te laten maken van de milieustraat in Haaren. Deze milieustraat gelegen aan de Helvoirtseweg, zal na de herindeling van Haaren in 2021 bij gemeente Oisterwijk gaan horen. '

Wat de uiteindelijke beslissing zal worden van de wethouder is nog niet duidelijk.