Maak uw bedrijf duurzamer tijdens de Circular Economy Booster Medemblik

Op woensdag 4 juli kunnen bedrijven uit West-Friesland hun onderneming een stap verder brengen op het gebied van duurzaamheid tijden de Circular Economy Booster in Kasteel Radboud aan de Oudevaartsgat 8 in Medemblik. Deze dag wordt georganiseerd door zeven West-Friese gemeenten, ICT-bedrijf Vitasys en MVO Nederland De Groene Zaak. Gedurende de Booster dag delen ondernemers hun praktijkervaring op het gebied van circulair ondernemen en er vinden interactieve workshops plaats.

Belang circulair ondernemen
De Nederlandse economie werkt op dit moment hard om het systeem van een lineaire productie (van grondstof naar afval) te veranderen in een circulaire productie (afval is nieuwe grondstof). De nu bestaande technieken voor recycling leveren vaak producten van relatief lage kwaliteit. Er is dringen aandacht nodig voor hoogwaardige recycling van grondstoffen om de verspillen van materialen te stoppen.

Wat kunt u verwachten?
Het programma tijdens de Circular Economy Booster is als volgt:
14.00-14.30 uur: Begin event
14.30 uur: Inleiding circulaire economie door Diana de Graaf, CE Expert MVO Nederland De Graaf & CO
14.45 uur: Interactieve praktijkcase door Danny Verdonk, Sustainable Development Manager bij Vitasys
15.05 uur: Interactieve praktijkcase door Peter de Graaf, directeur De Graaf Duurzaam
15.25-15:45 uur: Pauze
15:45 uur: Workshop van Circo over ontwikkeling van circulaire businessmodellen
17:00 uur: Start netwerkborrel
18.00 uur: Einde

Per bedrijf kan er één persoon deelnemen. Voor ondernemers is het evenement gratis. U kunt u aanmelden via het webformulier op www.vitasys.nl/cebooster