Eerste mobiele milieustraat Roosendaal groot succes

In de woonwijk Langdonk in Roosendaal reed afgelopen weekend een mobiele milieustraat. Deze was erg populair. Veel bewoners hebben bij de gemeente aangeven deze mobiele containers vaker in de straat te willen zien.

Bewonersinitiatief
De mobiele milieustraat bestaat uit verschillende containers voor grofvuil die naar de woonwijken toegaan zodat bewoners niet meer zelf met hun afval naar de gemeentelijk milieustraat hoeven te gaan. Het is een bewonersinitiatief dat afgelopen week, in samenwerking met de gemeente, corporatie Alwel, Saver en WijZijn Traverse voor het eerst in Roosendaal plaatsvond.

Samen zorgen voor een nette buurt
De containers hebben een capaciteit voor ten hoogste 200 woningen. De bewoners van de wijk moeten zelf alert blijven of de container niet te vol raakt en dat er geen mensen uit andere wijken hun afval in de container komen deponeren. De mobiele milieustraat komt niet zomaar overal. Het wordt speciaal ingezet in wijken waar veel afvaldump gesignaleerd wordt. Gebruik van de containers is geheel gratis. Achterliggende gedachte bij dit initiatief is dat bewoners samen voor hun buurt zorgen en elkaar aansporen hun afval op de juiste wijze in te leveren.

De gemeente onderzoekt nu wat de mogelijkheden zijn voor inzet in meerdere wijken in Roosendaal.