Essity introduceert concept voor recycling papieren handdoekjes

Het bedrijf Essity heeft Tork PaperCircle omgezet om bedrijven te ondersteunen bij het verlagen van hun ecologische voetafdruk. Dit doen zij door papieren handdoekjes in te zamelen en te recyclen tot nieuwe producten.

Afval bestaat niet meer
Kersti Strandqvist, vicepresident van Tork PaperCircle, is trots op het initiatief. “Het concept is een doorbraak in de huidige denkwijze, waarbij het weggooien van materialen die we niet meer gebruiken vanzelfsprekend is. Maar we moeten deze denkwijze veranderen. Afval bestaat niet. Producten die niet meer bruikbaar zijn vormen grondstoffen voor nieuwe producten”, aldus Kersti.

Succesvolle resultaten
Het concept van Essity is de eerste recyclingservice voor papieren handdoekjes. Door het recycling van deze materialen kan een bedrijf zijn ecologische voetafdruk volgens Essity verlagen met 40%. Daarnaast zal de totale hoeveelheid afval met 20% dalen.
Het concept is in Nederland en Duitsland getest en succesvol gebleken. Essity hoopt Tork PaperCircle te kunnen uitbreiden naar meer landen. “Dit is nog wel lastig. We hebben zeven partners nodig die samenwerken om het inzamel- en recyclingproces goed te laten verlopen. Deze partners moeten worden opgeleid en ingewerkt”, vertelt Kersti.

Prijzen
Essity heeft met Tork PaperCircle de European Paper Recycling Award en twee Interclean Innovation Awards gewonnen.