KLM-Air France vermindert afval en vergroot duurzaamheid

In het onlangs verschenen Corporate Social Responsibility Rapport van KLM – Air France worden de nieuwe cijfers op het gebied van duurzaamheid gepresenteerd. Hieruit blijkt dat de hoeveelheid afval per passagier aan boord met een derde gedaald is ten opzichte van 2011.

Afvalinzameling
De luchtvaartmaatschappij zamelt op dit moment veertien verschillende soorten afval apart in, zoals hout, glas, papier, plastic, metaal etc De doelstelling van KLM – Air France is om deze hoeveelheid in 2015 met 50% te hebben verminderd.

Vele duurzame initiatieven
Maar er worden meer maatregelen getroffen om de duurzaamheid te verhogen. Het Corporate Biofuel Programme maakt het mogelijk dat vliegtuigen van KLM die vertrekken vanuit Los Angeles deelt op duurzame bio-kerosine vliegen. In 2017 werd dit ingezet voor 561 vluchten. Ook de CO2 uitstoot per passagier daalt. Ten opzichte van 2011 in dit met 16% verminderd. Het doel van KLM – Air France is dat dit in 2020 met 20% vermindert zal zijn. Ook heeft in 2016 50% van de passagiers de CO2-uitstoor van hun vlucht gecompenseerd. Voor de schoonmaak van de vliegtuigen wordt gewerkt met EcoShine. Dit systeem wast de vliegtuigen met een speciaal dweilsysteem waarbij er maar 150 liter water nodig is. Voorheen was er 12.000 liter water nodig voor de schoonmaak per vliegtuig.