Bouw grondstoffencentrum Roosendaal loopt vertraging op

Het gaat zeker een half jaar langer duren voor het nieuwe grondstoffencentrum (nieuwe benaming milieustraat) van gemeenten Roosendaal en Halderberge klaar is voor gebruik. "Dit betekent dat het niet meer lukt om in 2018 open te gaan, het wordt zeker volgend jaar", aldus Job Beekhuijzen van afvalverwerker Saver.

Verkoop nog niet rond
De vertraging is ontstaan omdat het Saver niet lukt de oude milieustraat aan de Rietschotten in Roosendaal verkocht te krijgen. De afvalverwerker is hierover nog in onderhandeling met het Britse bedrijf Delin Capital die plannen heeft op de locatie een distributiecentrum te vestigen. Zolang de verkoop van de oude locatie niet rond is, wil Saver niet investeren in een nieuwe locatie. "Het is niet netjes om twee locaties open te houden die betaald moeten worden van gemeenschapsgeld", aldus Beekhuijzen. Hij verwacht dat de verkoop niet lang meer zal duren en dat de aanleg van het grondstoffencentrum wel dit jaar al kan starten. Tot die tijd kunnen inwoners gewoon naar de milieustraat komen.

Verandering voor inwoners
Het grondstoffencentrum zal niet werken met het tikkensysteem zoals nu op de milieustraat gebeurt. Het brengen van afval dat gescheiden kan worden mag door inwoners van de gemeenten Roosendaal en Halderberge gratis afgeleverd worden. Voor restafval en afval dat niet gescheiden kan worden, wordt een tarief van 15 cent per kilo in rekening gebracht. Het grondstoffencentrum zal vestigen op het 33 hectare grote terrein aan de noordkant van de Nelson Mandelaweg in Roosendaal, ter hoogte van de kruising met het spoor.