Grolsch ontwikkeld eerste gerecycled bierkrat

De bekende bierbrouwerij Grolsch komt met een unieke innovatie op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf uit Enschede heeft een bierkrat ontwikkeld dat geproduceerd is uit 100% gerecycled plastic afkomstig uit consumentenafval. Grolsch is hiermee het eerste bierbedrijf ter wereld. In het gerecyclede bierkrat zullen pils flesjes van het merk Kornuit verkocht worden.

Van afval naar ijzersterk product
Grolsch heeft dit bierkrat ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf DS Smith Plastics. Plastic consumentenafval dat wordt ingezameld wordt gesorteerd, gescheiden en vermalen. De lichte kunststofdeeltjes (polypropeen en polyetheen) kunnen na drogen verwerkt worden tot nieuw plastic. “Het soort kunststof wat vanuit deze procedure ontstaat is zeer sterk en dus geschikt voor een bestemming als een bierkrat”, legt Jaap Sühre, marketingmanager van Kornuit, uit.

Award nominatie
Er is op dit moment al vanuit verschillende landen interesse getoond in het duurzame bierkrat en het product is daarnaast genomineerd voor de Plastic Recycling Awards Europe 2018 in de categorie ‘Best Recycled Plastic Packaging Product. “We zijn nu al enorm trots maar deze award zou hierop de bekroning zijn”, aldus Sühre.