Zwolle opent eerste mini-milieustraat

Deze week is de eerste mini-milieustraat van gemeente Zwolle geopend op de Wareweide aan de Van Hallware in Zwolle door beheerder Bert van de Beld samen met Bianca van ’t Hul van Travers en een paar buurtbewoners en vrijwilligers. De milieustraat is een samenwerking tussen gemeente Zwolle, ROVA en de Wareweide en is onderdeel van het programma ‘Mooi Schoon’ van ROVA.

Afvalscheiding gemakkelijker maken
Bij gemeente Zwolle staat afvalscheiding hoog in het vaandel. Op zes verschillende plaatsen in de gemeente worden mini-milieustraten geplaats om het gescheiden aanleveren van afval voor inwoners nog gemakkelijker te maken. De locatie op de Wareweide is de eerste milieustraat die geopend is voor bezoekers. De andere gemeentelijk mini-milieustraten worden binnenkort geopend op de Bergweide, de Gerenweide, bij Kakel & Co, in Berkum en in Ramshorst.
Naast afvalinzameling wordt de mini-milieustraat ook ingezet voor educatieve programma’s voor scholieren. Ook is er een stal gebouwd en er zullen regelmatig activiteiten plaatsvinden.

Cursus afvalscheiden
Tijdens de opening kregen de aanwezigen gelijk wat informatie over het belang van afvalscheiding van Lajenda Garst van ROVA. Ze legde bijvoorbeeld uit dat een chipszak bij het restafval thuishoort omdat het plastic en het folie niet los van elkaar gehaald kunnen worden. Ook showde ze enkele producten die van gerecycled plastic waren gemaakt zoals een wasteboard en een knikkertegel.