Gratis compost voor inwoners gemeente Goeree-Overflakkee

Zaterdag 17 maart aanstaande mogen alle inwoners van gemeente Goeree-Overflakkee gratis compost meenemen van de gemeentelijk milieustraten in Middelharnis en Goedereede. Dit ter ere van de landelijk compostdag.

De waarde van compost
De gemeente en Indaver Nederland B.V. willen op de wijze alle inwoners van de gemeente bedanken voor het geschieden inleveren van GFT-afval en groenafval bij de milieustraat. Hierdoor heeft Indaver Nederland B.V. dit kunnen verwerken tot compost, een natuurlijke en milieuvriendelijke bo-demverbeteraar voor de groei van bloemen, planten en bomen. Door com-post te gebruiken wordt C02 vastgelegd in de aarde waardoor het niet vrij-komt in de vorm van luchtvervuiling. Compost is dus naast een geld bespa-rende manier van afvalverwerking, ook een manier om de opwarming van de planeet tegen te gaan.

Praktische informatie
Op 17 maart kan de compost geheel gratis opgehaald worden en meegenomen in een zelf meegebrachte vuilniszak of aanhanger. De milieustraat in Goedereede vindt u aan Provinciale 12b en is op deze dag geopend van 09.30 tot 11.30 uur. De milieustraat Middelharnis vindt u aan de Johannispolderseweg 19 en is geopend van 09.00 tot 12.15 uur.