Kinderen basisschool Uitgeest leren over afval

De kinderen van basisschool De Molenhoek in Uitgeest kregen les over de ‘plastic soep’ en recycling tijdens een themadag van Let’s Do It Kids. Tijdens een leerzame en gezellige dag werden de kinderen bewust gemaakt van het probleem rondom (zwerf)afval. Er werd hen uitgelegd dat het afval wat zij op straat gooien uiteindelijk in de ‘plastic soep’ belandt en op die manier schadelijke gevolgen heeft voor mens en dier.

Leerzame dag vol leuke activiteiten
De kinderen kregen tijdens de themadag diverse gastlessen van de mensen van Let’s Do It Kids. De jongste kinderen kregen op spelenderwijs kennis over afval. Kabouters in het theater legden hen hier van alles over uit. De oudere groepen kregen uitleg over wat je allemaal met afval kunt doen en hoe zonde het is om dit zomaar weg te gooien. Zij gingen met afvalzakken de straat op in de buurt om afval te verzamelen. Directeur van de Molenhoek Vroni Kleverlaan is erg enthousiast over deze dag. “Het was een hele leuke dag. De kinderen hebben veel geleerd en plezier gehad. Ik gun dit iedere school!”.
Belang van dit project
Projectmanager van Let’s Do It Kids, Sjaak Veeken, legt uit waarom dit project zo belangrijk is voor kinderen. “Voorkomen is beter dan genezen en kinderen zijn nu eenmaal de toekomst. Door een schoonmaakactie in de buurt rondom de school te combineren met een leuk en leerzaam lespro-gramma sla je twee vliegen in één klap. Kinderen leren ontzettend veel van zo’n dag en met hun enthousiaste verhalen die zij thuis vertellen bereiken zij ook hun broertjes, zusjes en (groot)ouders. Hoe meer bewustzijn van afval en recycling, hoe beter!”, aldus Veeken.