Wecycle-actie e-waste in Haarlem en Bloemendaal

Inwoners van gemeente Haarlem en Bloemendaal kunnen binnenkort door het brengen van oude elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) bij de milieustraat een lokaal goed doel steunen.

De milieustraat van deze gemeenten heeft zich namelijk aangesloten bij de inzamelactie van Wecycle, die van start gaat vanaf Koningsdag. De organisatie Wecycle zorgt voor de inzameling en recycling van e-waste in Nederland. De gemeente mag zelf een lokaal goed doel kiezen en inwoners kunnen hiervoor suggesties aandragen. De gemeentes waar het meeste e-waste ingeleverd wordt tijdens de actieperiode winnen een cheque ter waarde van 1000 euro.

Hoe werkt de actie?
De actie loopt vanaf Koningsdag t/m 31 augustus 2018 en werkt als volgt: Elke inwoner die e-waste naar de milieustraat komt brengen moet ter plaatse worden met een mobiele telefoon inloggen op de Wecycle actiesite. Via GPS kan er dan gecheckt worden of de persoon daadwerkelijk op de milieustraat is en in welke gemeente. Per levering ontvangt de bezoeker een punt. Uiteindelijk winnen 25 gemeenten met de meeste punten de waarde cheque. Hiermee wil Wecycle de recycling van e-waste stimuleren.