Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht treft maatregelen rondom jaarwisseling

In de maand december worden in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht verschillende maatregelen getroffen om rondslingerend vuurwerkafval op straat tegen te gaan maar ook schade van vuurwerk aan vuilnisbakken te voorkomen.

Afvalbakken en milieustraat tijdelijk gesloten
De HVC haalt op nieuwjaarsdag geen afval op en de afvalbakken en milieustraat zijn tot 2 januari gesloten. Bovengrondse textiel- en plasticcontainers zijn ook tot die tijd uit voorzorg weggehaald. De papiercontainers worden geleegd zodat er geen brandgevaar is wanneer er vuurwerk ingegooid wordt. De gemeente vraagt inwoners dan ook op geen oud papier weg te brengen eind december. Glascontainers blijven gewoon te gebruiken zoals gewoonlijk.

Geld verdienen met aanleveren kerstbomen en vuurwerkafval
Inwoners kunnen in het nieuwe jaar hun kerstboom of een zak met vuurwerkafval inleveren op de hiervoor aangewezen locaties. Hiervoor is een beloning van 50 cent voor elke aanlevering. Inleveren kan bij het parkeerterrein bij winkelcentrum De Schoof (bij voormalig ABNAmro), Louwersplein (bij de apotheek), Reeweg (parkeerterrein sportvelden) en winkelcentrum Hoogambacht (bij de sporthal).