Milieustraat Malden blijft open, maar gaat wel veranderen

Komend jaar zal de milieustraat in Malden gewoon geopend blijven, echter gaan er wel wat veranderingen komen. De wijzigingen staan in een voorstel van het college van B&W van gemeente Heumen. Minder soorten afval kunnen nog aangeleverd worden. Voor de betaalde stromen van grof vuil moeten inwoners vanaf komend jaar naar een grotere, regionale milieustraat in Nijmegen, Wijchen of Groesbeek. Ook de afvalstromen asbest en klein chemisch afval zal de milieustraal in Malden niet langer aannemen.

Sluiting uitgesteld
In eerste instantie was de verwachting dat de milieustraat van Malden zou sluiten. Inwoners van de gemeente Heumen mochten met hun afvalpas namelijk ook naar andere brengpunten in de regio. Maar gebleken is dat alsnog een groot aantal inwoners naar Malden blijft komen. Het gemeentecollege zal eind 2018 evalueren of dit het geval blijft en of het beter is de milieustraat dan alsnog te sluiten.
Door de aan te leveren afvalstromen wel in te perken, bespaart de gemeente veel geld. Er mogen alleen nog gratis afvalstromen naar de milieustraat. Dit zijn groenafval, schoon hout, vlak glas, elektrische apparaten, metalen, hard kunststof, piepschuim, frituurvet, papier, glas en textiel.